Efterrätter/desserter på 80-talet

efterratt
  • 1 portion

    Ingredienser:

    1 banan
    3 glasskulor
    3 msk vispgrädde
    1 msk chokladsås
    1 msk strössel
    2 st wafers

    Instruktioner:

    Vispa grädden.
    Skala och klyv bananen på längden, lägg i avlångt serveringsfat.
    Lägg glasskulorna mellan bananhalvorna.
    Klicka på grädden, ringla chokladsåsen över och strö på strösslet.
    Lägg wafersarna vid kanten eller i glassen. Servera omgående.

  • 4 portioner

    Ingredienser:

    2 dl vispgrädde
    100 g maränger
    1/2 l vaniljglass
    2 bananer
    5 jordgubbar

    Chokladsås:

    1 dl strösocker
    1 dl kakao
    1 dl vatten

    Instruktioner:

    Vispa ihop socker, kakao och vatten i en kastrull. Koka ihop ett par minuter. Låt svalna.
    Vispa grädden. Varva maräng, glass i bitar och skivade bananer i en skål eller på ett stort fat.
    Klicka eller spritsa på vispad grädde. Lägg på delade jordgubbar och ringla över chokladsås. Servera direkt.

  • Ingredienser:

    Konserverade päronhalvor
    After Eight

    Instruktioner:

    Lägg päronen i en smord ugnssäker form. Lägg över After Eight-bitarna och grädda i ugnen tills chokladen har smält.
    Desserten skall vara kall när den serveras. Servera med grädde.

  • Ingredienser:

    6 dl mjölk
    5 msk maizena
    4 msk kakao
    1 msk vaniljsocker
    5 msk fruktsocker

    Tillbehör:

    Vispad grädde

    Instruktioner:

    Vispa samman mjölk, maizenamjöl, fruktsocker och kakao i en tjockbottnad kastrull, sjud under omrörning i 2-3 min.
    Ta kastrullen från plattan, smaksätt med vaniljsocker. Häll upp i vattensköljda glas eller en portionsform, ställ kallt för att stelna. Servera med grädde.

RSS
Facebook
Facebook
Google+
https://80-talet.se/efterratter-desserter-80-talet
Twitter