Skip to content

Filmer på 80-talet – Thriller

Filmer på 80-talet

Fakta:

Thriller är en filmgenre som syftar till att hålla publiken i spänning. Det innehåller ofta dramatiska scener, spännande jakter och mystiska händelser. Filmer i denna genre brukar ha en stark fokus på handlingen och spänningen, och de strävar efter att hålla publiken gissande och engagerad. Exempel på filmer i denna genre är The Lost Boys, Blue Velvet och The Shining.

The Shining

 

Filmen The Shining handlar om Jack Torrance, en författare som tar ett jobb som vaktmästare på ett isolerat hotell under vintern. Han flyttar dit med sin fru Wendy och sin son Danny, som har en övernaturlig förmåga att se saker som andra inte kan. På hotellet börjar Jack bli alltmer instabil och våldsam, påverkad av hotellets onda krafter och sin egen alkoholism. Danny försöker varna sin mor om faran, men hon har svårt att tro honom. Till slut måste de kämpa för sina liv mot Jack, som har blivit galen och försöker döda dem med en yxa.

 

Blue Velvet

 

Blue Velvet är en amerikansk film från 1986, regisserad av David Lynch. Filmen handlar om Jeffrey Beaumont, en ung man som hittar ett avhugget öra i en gräsmatta. Han blir nyfiken på mysteriet och börjar undersöka det tillsammans med Sandy Williams, dotter till en polis. De upptäcker att örat har något att göra med en sångerska vid namn Dorothy Vallens, som lever i ett våldsamt förhållande med en psykopatisk gangster vid namn Frank Booth. Jeffrey blir besatt av Dorothy och dras in i en mörk och farlig värld av sex, droger och brott.

 

The Lost Boys

 

Filmen The Lost Boys handlar om två bröder, Michael och Sam, som flyttar till en liten stad i Kalifornien med sin mamma. Där blir de indragna i en konflikt mellan ett gäng vampyrer och en grupp vampyrjägare. Michael blir biten av vampyrledaren David och börjar förvandlas till en av dem, medan Sam får hjälp av de excentriska bröderna Edgar och Alan Frog att rädda sin bror. Filmen är en blandning av skräck, komedi och action, med en 80-tals atmosfär och ett rockigt soundtrack.

 

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare hittad!

Vi har upptäckt att du använder ett annonsblockeringsprogram vilket hindrar sidan från att laddas helt.

Sidan finansieras med hjälp av annonser.

Var snäll och vitlista 80-talet.se eller inaktivera annonsblockeringsprogrammet. Denna sida drivs helt ideellt och är beroende av inkomster från annonser för att kunna leva kvar.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO