Skip to content

Filmer på 80-talet – Fantasy

Filmer på 80-talet

Fakta:

Fantasy är en filmgenre som bygger på fantasi och övernaturliga element. Det innehåller vanligtvis magiska världar, trollkarlar, drakar och andra fiktiva varelser. Historierna är ofta spännande och magiska, och tar publiken med på en resa till en annan värld. Filmer i denna genre är ofta rik på visuella effekter och specialeffekter. Exempel på filmer i denna genre är Labyrinth, Den oändliga historien och Willow.

Den oändliga historien

Handlingen i filmen Den oändliga historien handlar om en pojke som heter Bastian som hittar en magisk bok på ett antikvariat. Boken berättar om ett fantasirike som heter Fantasien, som hotas av en ond kraft som kallas för Ingentinget. Bastian upptäcker att han kan påverka berättelsen genom att använda sin fantasi, och att han är den enda som kan rädda Fantasien från att försvinna. Han följer med på äventyr tillsammans med hjälten Atreyu, den flygande draken Falkor och andra varelser i Fantasien, och lär sig om mod, vänskap och kärlek.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare hittad!

Vi har upptäckt att du använder ett annonsblockeringsprogram vilket hindrar sidan från att laddas helt.

Sidan finansieras med hjälp av annonser.

Var snäll och vitlista 80-talet.se eller inaktivera annonsblockeringsprogrammet. Denna sida drivs helt ideellt och är beroende av inkomster från annonser för att kunna leva kvar.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock