Fakta:

Fantasy är en filmgenre som bygger på fantasi och övernaturliga element. Det innehåller vanligtvis magiska världar, trollkarlar, dragar och andra fiktiva varelser. Historierna är ofta spännande och magiska, och tar publiken med på en resa till en annan värld. Filmer i denna genre är ofta rik på visuella effekter och specialeffekter. Exempel på filmer i denna genre är Labyrinth, Den oändliga historien och Willow.

Den oändliga historien

Den oändliga historien

Bastian Bux är en pojke som inte har det särskilt lätt. Hans mamma har precis omkommit p.g.a skadorna hon dragit på sig av en bilolycka, och hans pappa försummar honom. Dessutom blir han mobbad i skolan. En dag knallar Bastian in på Koreanders Bokantikvariat, som ägs av den grinige Konrad Koreander. Herr Koreander tycker inte om barn, och han vill helst att Bastian ska ge sig iväg så fort som möjligt.

Bastian hittar en bok, “Den oändliga historien”, som han känner att han bara måste läsa. Trots herr Koreanders invändningar, så lyckas Bastian “låna” boken till slut. Han tar med sig boken till skolan och gömmer sig uppe på vinden. Där sätter han sig för att läsa boken.

Boken utspelar sig i landet Fantásien. Det stora Ingentinget håller på att förgöra hela Fantásien, och Barnakejsarinnan har drabbats av en allvarlig sjukdom. Dessa två händelser hänger ihop med varandra, men inget vet på vilket sätt. Invånarna i Fantásien söker upp krigaren Atreyu och skickar ut honom på ett viktigt uppdrag – att söka efter ett botemedel mot Barnakejsarinnans sjukdom och samtidigt sätta stopp för Ingentinget.

 

Källor: Wikipedia, discshop.se, filmtipset.se