Skip to content

Filmer på 80-talet – Romantik

Filmer på 80-talet

Fakta:

Romantik är en filmgenre som fokuserar på kärleksrelationer och kärlekshistorier. Den innehåller vanligtvis en kärleksintrig och en uppbyggnad av en kärleksrelation mellan två huvudpersoner. Filmer i denna genre brukar vara rörliga och emotionella, med en stark känslomässig koppling till publiken. Exempel på filmer i denna genre är Den blå lagunen, Dirty dancing och En officer och gentleman.

Dirty Dancing

Dirty Dancing är en romantisk dramafilm från 1987 som handlar om Baby, en ung kvinna som tillbringar sommaren på ett semesterhotell med sin familj. Där blir hon förälskad i Johnny, en danslärare som arbetar på hotellet. De inleder en hemlig relation och Baby lär sig att dansa med Johnny. Filmen utspelar sig på 1960-talet och innehåller många kända låtar och dansscener.

 

Top Gun

Top Gun är en amerikansk actionfilm från 1986 som handlar om en grupp unga stridspiloter som utbildas på den prestigefyllda flygskolan Top Gun i San Diego, Kalifornien. Huvudrollen spelas av Tom Cruise som Pete “Maverick” Mitchell, en våghalsig och begåvad pilot som tävlar med sin rival Tom “Iceman” Kazansky (Val Kilmer) om att bli bäst i klassen. Maverick inleder också ett förhållande med sin civila instruktör Charlotte “Charlie” Blackwood (Kelly McGillis), som är imponerad av hans flygkunskaper men inte av hans arroganta attityd. Under utbildningen måste Maverick hantera konsekvenserna av sin fars mystiska död i strid, sin väns Goose tragiska olycka och ett internationellt krisläge som kräver hans mod och skicklighet.

 

Den blå lagunen

Filmen Den blå lagunen handlar om två barn som överlever ett skeppsbrott och hamnar på en öde ö. Där växer de upp utan kontakt med civilisationen och upptäcker kärlek och sexualitet. Filmen utforskar teman som oskuld, överlevnad och frihet.

 

En officer och gentleman

 

Filmen En officer och gentleman handlar om Zack Mayo, en ung man som vill bli pilot i den amerikanska flottan. Han anmäler sig till en tolv veckor lång utbildning på en militärskola, där han möter den hårde instruktören Foley och den vackra fabriksarbetaren Paula. Zack måste kämpa för att övervinna sina personliga problem och klara av de tuffa kraven på skolan, samtidigt som han inleder en romantisk relation med Paula. Filmen är en klassisk kärlekshistoria med dramatiska inslag.

 

Cocktail

Cocktail är en amerikansk romantisk komedi från 1988 med Tom Cruise i huvudrollen. Filmen handlar om Brian Flanagan, en ung och ambitiös bartender som drömmer om att bli rik och berömd. Han får jobb på en populär bar i New York, där han lär sig konsten att blanda drinkar och underhålla kunderna. Han blir vän och mentor till Doug Coughlin, en erfaren bartender som ger honom råd om livet och kärleken. Brian reser till Jamaica, där han träffar och förälskar sig i Jordan Mooney, en vacker konststudent. Men deras relation sätts på prov när Brian lockas av en annan kvinna, Bonnie, som erbjuder honom en chans att öppna sin egen bar. Brian måste välja mellan sin kärlek till Jordan och sin dröm om framgång.

 

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare hittad!

Vi har upptäckt att du använder ett annonsblockeringsprogram vilket hindrar sidan från att laddas helt.

Sidan finansieras med hjälp av annonser.

Var snäll och vitlista 80-talet.se eller inaktivera annonsblockeringsprogrammet. Denna sida drivs helt ideellt och är beroende av inkomster från annonser för att kunna leva kvar.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock